ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ » ΟΜΙΛΙΕΣΤο Γενικό Λύκειο Γαζίου, σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου, βραδιά-αφιέρωμα στον ποιητή Ιωσήφ Βεντούρα

Το Γενικό Λύκειο Γαζίου, σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου,
διοργανώνουν μια βραδιά-αφιέρωμα στον ποιητή Ιωσήφ Βεντούρα και το έργο του Τάναϊς, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019  και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Γαζίου.

Ο Ιωσήφ Βεντούρας, ανήκει σε μια από τις λίγες οικογένειες Εβραίων της Κρήτης που διασώθηκαν του Ολοκαυτώματος. Έχει εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές ενώ ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί και σε ποιητικές ανθολογίες. Το Τάναϊς είναι ένα ποίημα-αφιέρωμα στους Εβραίους της Κρήτης που εξοντώθηκαν το 1944, όταν το ομώνυμο πλοίο που τους μετέφερε από το Ηράκλειο -μαζί με κρητικούς και ιταλούς αιχμαλώτους- βυθίστηκε.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ποιητής για να συνομιλήσει με το κοινό για το έργο και τα ιστορικά βιώματα που καθόρισαν την τέχνη του. Μαθητές του σχολείου θα απαγγείλουν αποσπάσματα του ποιήματος και οι καθηγήτριες Μαρία Βαρούχα και Αναστασία Μπουλή θα παρουσιάσουν το ποίημα και θα συντονίσουν τη συζήτηση.

 

Copyright © Ιωσήφ Βεντούρας - Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος. | Developed by Hyper Center